Sufletul neamului românesc sau despre karma si dharma unui popor

Sunt Gigi Chivu si va invit de 1 decembrie, de ziua Nationalã a României sã ascultaţi prima emisiune in direct la Radio GAIA pe tema “Sufletul neamului românesc sau despre karma si dharma unui popor”.

Luni, 1 decembrie, de la ora 20:00, vocea planetei va suna româneşte! La mulţi ani România, la mulţi ani români!

Despre sufletul neamului românesc si calitaţile sale, despre egregorul neamului, despre moşii şi strãmoşii noştri, despre karma de neam si cum poate fi ea depaşitã, despre dharma poporului si cum poate sã fie ea implinitã prin credinţã: acestea sunt o parte din chestiunile pe care le vom aborda impreuna in cadrul emisiunii. Impreunã, pentru cã aştept sugestiile si intrebãrile voastre pe aceastã paginã pânã la 1 decembrie, la ora 20:00, inclusiv in timpul emisiunii.

Pentru ca acum România să renască este necesar să contribuim cu toţii la trezirea unei comuniuni tainice şi plenar inspiratoare cu Sufletul Neamului Românesc care în permanenţă există şi ne poate îmbrăţişa cu suflul său emoţional. În această direcţie, dacă pentru fiinţa umană trezirea sufletului reprezintă începutul contopirii inefabile în Dumnezeu, trezirea unei stări tainice de comuniune inefabilă cu sufletul unui neam este cel mai adesea determinată de o profundă conştientizare în fiinţa proprie a unităţii ascunse a tuturor sufletelor cu un destin de excepţie, ce este intuită de toţi cei ce au trăit sau trăiesc în sânul acelui neam.
Ştiind toate acestea, trebuie tocmai de aceea să ne îndreptăm ferm atenţia mai ales către ceea ce este necesar să menţinem nealterat şi chiar să amplificăm: credinţa fermă şi de nezdruncinat în Dumnezeu. Să ne amintim că aproape întotdeauna neamul a fost coloana vertebrală a românismului şi să nu uităm că respectul faţă de cultură şi tradiţie, respectul faţă de înaintaşi şi faţă de eroii neamului au reprezentat la noi nişte trăsături definitorii.
Un popor există ca urmare a unei conştiinţe tainice de grup, a unei conştiinţe fundamentale, colective, etnice, coezive care se sprijină într-un mod criptic pe o unitate de neam, de limbă, de cultură, de tradiţii şi, mai ales, pe o unitate deplină de credinţă.

Va astept cu drag sa sarbatorim ziua Nationala a Romaniei la Radio GAIA - un radio pe frecventa sufletului tau.

Category: