Jump to Content

Cum actioneaza patratul dintre Uranus si Pluto la nivel interior - 2 -

┬á Ultima oar─â c├ónd Uranus ┼či Pluto ┼či-au unit for┼úele, ├«n deceniul ┼čaizeci, a fost o leg─âtur─â extreme de puternic─â care a adus un deceniu de schimb─âri radicale. ┼×i p─âtratul din prezent cu num─ârul neobi┼čnuit de mare de refaceri ┼či desfaceri a aspectului ├«n sine, nu mai pu┼úin de ┼čapte, promite reiterarea unui alt deceniu ┼čaizeci ┼či la fel de agitat. Deci, ├«n prezent, ├«ntreaga omenire se afl─â ca ├«ntr-o oal─â de g─âtit sub presiune, care atunci c├ónd ajunge la punctul de fierbere degaj─â presiunea acumulat─â, zgomotos.
Abordarea arhetipal─â a astrologiei vede planetele ca fiind exponentele calit─â┼úilor semnelor pe care le st─âp├ónesc sau guverneaz─â, iar a┼ča numitul alfabet de semne, case ┼či planete este privit ca o expresie a celor dou─âsprezece arhetipuri fundamentale. Astfel Uranus, este purt─âtorul calit─â┼úilor V─ârs─âtorului, semn fix de aer, dup─â cum Pluto este purt─âtorul calit─â┼úilor Scorpionului, semn fix de ap─â,┬á prin casele ┼či semnele pe care le tranziteaz─â. ├Än prezent, caracterele apei plutoniene se reg─âsesc ├«n Capricorn, semn cardinal, de p─âm├ónt iar Uranus reprezint─â amestecul de aer ┼či foc din Berbec ┼či el semn cardinal, dar de foc.
Richard Tarnas, ├«n cartea sa Cosmos ┼či Psyche sprijin─â abordarea arhetipal─â a astrologiei ┼či include ├«n lista de manifest─âri a energiilor combinate ale lui Uranus ┼či Pluto, urm─âtoarele - erup┼úia vulcanic─â de impulsuri revolu┼úionare ┼či de emancipare, care duc la o amplificare a tulbur─ârilor sociale ┼či politice, o accelerare intens─â a ritmului de schimbare,┬á a intensificat fermentul cultural,┬á a radicalizat mi┼čc─ârile politice ┼či ideologiile, amenin┼úare nuclear─â┬á ┼či┬á dezl─ân┼úuirea for┼úelor elementare ale naturii.
┼×i ia s─â privim ce s-a ├«nt├ómplat ├«n 2011; p─âi, au izbucnit r─âzboaiele ┼či revolu┼úiile ├«n lumea arab─â, tulbur─ârile sociale din ├«ntreaga lume s-au acutizat r─âbufnind ├«n greve spontane ┼či proteste de strad─â, catastrofa nuclear─â de la Fukushima, o serie de cutremure devastatoare, erup┼úii vulcanice f─âr─â precedent, tornade ┼či secet─â. Aceste manifest─âri din lumea exterioar─â se reg─âsesc ├«n problemele care au ap─ârut ├«n via┼úa privat─â dar ┼či ├«n contradic┼úiile ┼či fr─âm├ónt─ârile din noi ├«n┼čine.┬á Av├ónd ├«n vedere coresponden┼úa simbiotic─â dintre macrocosmos ┼či microcosmos pe care se bazeaz─â astrologia, putem face o paralel─â ├«ntre problemele personale, evenimentele exterioare ┼či circumstan┼úele ├«n care se produc acestea pentru a ├«n┼úelege ce se ├«nt├ómpl─â de fapt.
Individul uman este un complex sistem energetic ├«n care organismul func┼úioneaz─â ca o interfa┼ú─â. Corpul fizic (p─âm├ónt ├«n astrologie) este cel mai dens ┼či ocup─â acela┼či spa┼úiu ├«n care sunt ┼či emo┼úiile (apa) ┼či mentalul (aer). C─â toate sunt interconectate, vedem din tr─âirile noastre, un amestec de sentimente, emo┼úii ┼či afecte, ├«n minte este un amalgam de sentimente contradictorii, ├«n timp ce ac┼úiunile fizice ┼či emo┼úiile pot afecta perioade ├«ndelungate ┼či chiar ireversibil. Psihologii pot vedea aceste modele energetice fixate ├«n corpul emo┼úional ┼či care s-au format condi┼úionat ÔÇô disciplin─â, restric┼úii ┼č.a. Unele urme sunt at├ót de ad├ónci ├«nc├ót neeliber├óndu-se s-au depozitat ├«n noi ┼či indic─â pozi┼úiile de blocaj emo┼úional prin relevarea a ceea ce numim traum─â. Cine are ├«n tem─â astral─â un Pluto dominant, un accent deosebit de Scorpion sau pe Casa a 8-a sau, ├«n mod similar, un Uranus puternic, un accent de V─ârs─âtor sau pe Casa a 11-a, modele energetice corespunz─âtoare sunt profunde ┼či indic─â intransigen┼ú─â ┼či inflexibilitate mental─â. Ei bine, tranzitul lui Uranus ┼či a lui Pluto va declan┼ča aceste modele.
C├ónd Uranus este ├«ntr-un semn de foc ┼či cardinal pe deasupra, cum este ├«n prezent ├«n Berbec, este previzibil ca presiunea uranian─â s─â se resimt─â la nivelul convingerilor profunde ┼či ar putea incita la ac┼úiune extrem─â, s─â ne g├óndim numai la violen┼úa din ┼čcolile rom├óne┼čti de anul acesta, la votul urii de la locale sau la erezia USL care, pur ┼či simplu, pare c─â ac┼úioneaz─â din instinct ┼či nu programatic! Atunci c├ónd Pluto este ├«ntr-un semn de┬á p─âm├ónt, cardinal, cum este ├«n prezent ├«n Capricorn, emo┼úiile ad├ónc ├«nr─âd─âcinate pot hipersensibiliza vis-a-vis de valori ca securitatea financiar─â, siguran┼úa locului de munc─â ┼či a statutului social, astfel ├«nc├ót, impresia c─â toate acestea sunt ├«n pericol poate conduce la m─âsuri disperate ┼či uneori chiar la sinucidere.
Ceea ce este depozitat ├«n noi, la impactul cu influxurile lui Uranus ┼či a lui Pluto, pot induce ├«nc─âp─â┼ú├ónare ┼či ├«mpotrivire la schimbare ┼či s─â ┼úinem cu din┼úii de stare de fapt prestabilit─â dar asta numai p├ón─â la preluarea schimb─ârii care va aduce noi circumstan┼úe, de multe ori radicale.┬á Este ca ┼či cum ni s-a tras covorul de sub picioare ┼či am fost catapulta┼úi pe un nou curs al evenimentelor ├«n niciun caz cele pe care le-am planificat. Eu cred c─â aceasta este o oportunitate ca s─â l─âs─âm ├«n urm─â trecutul ┼či s─â accedem un nou ├Änceput. De multe ori ├«ns─â nu se ├«nt├ómpl─â a┼ča. Lucrurile, obiceiurile, amintirile, emo┼úiile sunt at├ót de puternic ancorate ├«n noi ├«nc├ót atunci c├ónd ajungem ├«n pozi┼úia de a reconstrui ceea ce s-a distrus vom recrea un mecanism nou dar pe o structur─â veche ┼či familiar─â. ┼×i ne trezim c─â repet─âm aceea┼či gre┼čeal─â. De exemplu, opozi┼úia Uranus-Pluto din timpul revolu┼úiei franceze a dus la decapitarea lui Ludovic al XVI-lea ┼či pr─âbu┼čirea vechiului regime politic, un punct de plecare extrem de radical. Cu toate acestea, aceia┼či revolu┼úionari care au adus schimbarea au renun┼úat treptat la idealurile democratice care au inspirat revolu┼úia ┼či i-au adus coroana de ├«mp─ârat lui Napoleon! Nu vi se pare c─â seam─ân─â foarte mult cu ceea ce s-a ├«nt├ómplat ├«n Rom├ónia ├«n ultimii 22 de ani dup─â c─âderea regimului comunist ┼či a lui Ceau┼čescu? Uranus era ├«n Capricorn, semn cardinal, de p─âm├ónt ┼či ├«n care nu se sim┼úea bine deloc, Pluto era ├«n domiciliu deci se l─âf─âia ├«n fieful s─âu iar sextilul dintre ei era un aspect separant. Adic─â ne preg─âtea pentru ceea ce este ast─âzi!
În general, putem defini trei etape ale tranzitului acestui pătrat Uranus-Pluto:
a) - exploatarea, reprimarea ┼či negarea,
b) - explozia, catharsisul ┼či distrugerea ┼či
c) - libertatea, reconstruc┼úia ┼či... fie transformarea, fie repetarea.
A┼č spune c─â, ├«n prezent, ├«n vara lui┬á 2012, am adus ├«n scen─â stadiul B ┼či asist─âm la Primul Act. Presiunea constant─â a format o punte ├«ntre Uranus si Pluto care ┼či-au intensificat influxurile ┼či cardinalitatea, ac┼úiunea ├«ncearc─â s─â ├«┼či asume libera exprimare ┼či de crea┼úie. Cu toate acestea, suprimarea stabilit─â┼úii creaz─â tensiuni de pe urma fric┼úiunilor dintre nou ┼či vechi, iar presiunea acumulat─â este acum la punctul de debu┼čeu. La fel ca presiunea exercitat─â, de jos ├«n sus, ├«n scoar┼úa terestr─â care provoac─â cutremure ┼či erup┼úii vulcanice, se ├«nt├ómpl─â cu ÔÇőÔÇőemo┼úiile noastre care nu mai pot fi reprimate iar eruptia lor aduce la suprafa┼ú─â r─âni vechi, amintiri, traume din trecut;┬á aceasta este a doua faz─â a catharsisului.
Cred c─â, ├«n prezent, rela┼úii sunt m─âcinate de izbucniri violente, alimentate de presiunea exterioar─â, iese la suprafa┼ú─â ranchiuna reprimat─â, furia, frica ┼či ura ┼či cam tot ce a foat negat. Tranzitul Uranus-Pluto poate aduce la suprafa┼ú─â chestiuni emo┼úionale refulate ├«nc─â din copil─ârie. Erup┼úia acestora este distructiv─â pe moment, dar pe termen lung ea poate aduce vindecarea, ├«nc─ârc─âtura emo┼úional─â acumulat─â de-a lungul timpului este transformat─â ├«n energie care curge liber. Totodat─â ├«ns─â pot ap─ârea st─âri nevrotice ┼či psihoze de pe urma pierderii unor persoane dragi, cu a c─âror dispari┼úie nu ne putem ├«mpaca.

Articol publicat de Minerva

Category: